Jászai Mari Színészház

Fenntartó: OMSZI Nonprofit Kft.
Fenntartó székhelye: 1089 Budapest, Elnök utca 1.
Fenntartó levelezési címe: 1364 Budapest, Pf. 83.
Fenntartó e-mail címe: titkarsag@omszi.hu


Intézmény megnevezése: Jászai Mari Színészház
Intézmény címe: 1053 Budapest, Magyar u. 34.
Gondnok: Matus Sándor
Telefonszám: +36 (30) 307 8685

Pályázati felhívás

A Jászai Mari Színészház pályázatához kapcsolódó dokumentumok az alábbi linkekről tölthetőek le:

Pályázati felhívás

1.sz. melléklet Pályázati adatlap

2.sz. melléklet Jogviszony igazolás munkaviszony

3.sz. melléklet Igazolás megbízás


A Jászai Mari Színészház

A Színészházat Gobbi Hilda alapította 1948-ban. Kezdetben idős és fiatal művészek egyaránt elhelyezést nyertek az épület patinás falai között. A későbbiekben ez annyiban változott, hogy - a Lendvay utcai Ódry Árpád Művészotthon létrehozása után - a Színészházat ma csak fiatal művészek vehetik igénybe.

A Színészház fenntartásának és működtetésének célja, hogy fiatal, Budapesten saját lakóingatlannal nem rendelkező, de érvényes, rendszeres színházművészeti tevékenységre irányuló szerződéssel bíró művészek és művészeti dolgozók számára átmeneti lakhatási lehetőséget biztosítson.

Annak érdekében, hogy a lakhatási lehetőség biztosításán túl a Színészház valódi művészeti és szellemi bázissá is válhasson, amely jelentős szerepet tölthet be nemzeti kultúránk értékőrzésében és gyarapításában, a fenntartói jogokat gyakorló OMSZI NKft. együttműködési megállapodást kötött a Magyar Teátrumi Társasággal (Társaság). Ennek értelmében - elősegítendő a fenti célok hathatós megvalósítását - a Színészház működésével összefüggő szakmai feladatokat a Társaság látja el. A Társaság végzi a továbbiakban a bérlőkijelölést célzó pályázati eljárás lefolytatását is.

Tudnivalók a Színészházról


A Színészház kialakítása:

  • A Budapest belvárosában, a Magyar utca 34. szám alatt található három szintes, patinás épületben 12 szoba és 4 lakóegység biztosít elhelyezési lehetőséget.
  • A lakóegységek és 3 szoba saját fürdőszobával rendelkezik, a fennmaradó szobákhoz 4 közös fürdő tartozik. A szobák berendezettek, lehetőség van saját bútor behozatalára. A szobákban nincs főzési lehetőség, erre a célra felszerelt konyha és étkező áll rendelkezésre.

A Színészház által nyújtott szolgáltatások:

  • A bérlők számára a bérbeadott szoba, lakóegység és berendezését képező bútorok használata.
  • A szobához tartozó közös fürdőszobák használata, az erre jogosult többi lakóval együtt.
    A Színészház közösségi tereinek, konyhájának és mosókonyhájának rendeltetésszerű használata.
  • A közösen használt helyiségek tisztántartása, a berendezési tárgyak, műszaki eszközök karbantartása.

Bérleti díj:

  • A Színészház által nyújtott szolgáltatásért a bérlő köteles bérleti díjat fizetni, melynek mértéke függ a lakóegység nagyságától és komfortfokozatától. A bérleti díj tartalmazza a rezsi költségeket is. 

A bérlőkijelölés rendje:

  • A Jászai Mari Színészházba felvételt az a fiatal művész vagy művészeti dolgozó nyerhet, aki a bérlőkijelölést célzó pályázati eljáráson eredményesen vesz részt. A pályázati kiírás, a részvétel feltételei és a bírálat rendje meghirdetésre kerül az OMSZI honlapján, továbbá a Magyar Teátrumi Társaság honlapján is.

A beérkezett pályázatokat az emberi erőforrások minisztere által felállított bíráló bizottság véleményezi és dönt a bérlők személyéről.